Activiteiten in de omgeving

Wandelen of hardlopen

In de omgeving zijn volop mogelijkheden om te wandelen of hardlopen. In de informatiemap zijn enkele routes in de omgeving van de camping te vinden. De Grande Randonné 41 wandelroute van Tours naar de Puy de Dôme loopt langs de camping. Op de foto hiernaast staat de Sainte-Agatha kapel. Deze ligt op 1 km van de camping en biedt een mooi uitzicht over de omgeving.  


Racefietsen of mountainbiking

Het departement Allier heeft 43 fietsroutes uitgezet die over rustige wegen gaan. Als je liever op ongebaande wegen wilt rijden, dan kan dit prima met een mountainbike. De directe omgeving is heuvelachtig met soms korte, maar steile klimmen.  

Een toegankelijk fietspad in de omgeving is het fietspad langs de Cher - Canal de Berry van Vallon-en-Sully naar Montluçon.


Brocantes en markten 

Er zijn verschillende brocante winkels in de buurt en ieder zichzelf respecterend dorp heeft een jaarlijkse brocante markt. Hier kun je heerlijk rondsnuffelen tussen de vele kraampjes met oude spullen en meestal ook iets te eten en drinken. Bekijk hiervoor: http://www.brocabrac.fr

In de omgeving zijn ook verschillende grotere markten met elk een eigen sfeer. Informatie hierover staat op het informatiebord op de camping.


Steden en dorpen

Op het Franse platteland zijn de afstanden weliswaar groter, maar files afwezig. Het is daarom zeker de moeite waard om eens een verder gelegen plaats te bezoeken. 

Montluçon ligt op 25 km afstand en heeft een historische binnenstad met kasteel en het Wilsonpark. Aangrenzend ligt Néris les Bains, een bekend kuuroord. 

Clermont-Ferrand ligt op 80 km, is een levendige studentenstad met allerlei winkels in een autoluw centrum.
Bourges ligt op 75 km, dit is de oudste studentenstad en heeft een historisch centrum met bijzondere kathedraal.

Moulins is met ruim een uur rijden de plek voor liefhebbers van bouwkunde en cultuur.

Charroux op 85 km afstand, wordt gezien als één van Frankrijks mooiste middeleeuwse dorpen.

Boussac-Bourg op 30km heeft een klimpark, kasteel en markt met o.a. huisdieren. 


Vissen

In de streek zijn veel meren en meertjes met prima mogelijkheden om te vissen. Informeer wel vooraf of een vergunning nodig is.


Golfen

Op een kwartier rijden ligt Val du Cher. Deze 18 holes golfbaan is voor iedereen toegankelijk, ook zonder GVB. Op het terrein staat bovendien een prachtig chateau. 


Culinair
In Chateaumeillant ligt een klein wijngebied met zeer goede wijnen. De wijnen van dit gebied zijn te koop bij de Cave aan de doorgaande weg. Ook bij Les Fruits du Passau staat deze echte streekwijn op de kaart. Op de markten worden ook veel streekproducten zoals kazen en biologische groenten te koop aangeboden. Goede restaurants zijn te vinden in Saint-Désiré/Goëlat, Montluçon, Chateaumeilliant en Vesdun.


Kastelen

In de omgeving zijn volop middeleeuwse kastelen te vinden, omdat de streek lang geregeerd werd door de Bourbon familie, het leger van de Franse koning. 
Het kasteel in Culan en Peuheilfoux in Vallon-en-Sully zijn het dichtste bij de camping gelegen. De beroemdste is La Palice in het gelijknamig dorpje.


omgeving wandelen

Kapel van Sainte-Agatha

Mountainbike omgeving activiteit

Mountainbiken op paden langs de weilanden

brocante  winkel

Brocante winkel

wijnfles chateaumeillant

Fles rode Chauteumeillant

kasteel La Palice

Kasteel La Palice 

Tips van gasten

Klimpark en stuwmeer 

Het klimpark Branche Adventure bij Sidiailles met verschillende parcours voor groot en klein. In het stuwmeer liggen springkussens in water. 

Wolvenpark Les Loups Chabrières

In dit fascinerende wolvenpark kun je meer dan veertig wolven en andere dieren uit de streek observeren. Prima te combineren met het grote labyrint in Guéret.

Klauteren rotsen

Les Pierres Jaumâtres

Het park Les Pierre Jaumâtres, een mysterie van granieten rotsen in evenwicht in het midden van een bos. Een heerlijke plek om te klimmen en te klauteren.

Defiland in Montluçon

Dit overdekte speelparadijs is goed voor een paar uur speelplezier. Aan te raden bij regen of hitte.