FIETSEN EN MOUNTAINBIKEN

Het departement Allier heeft 43 fietsroutes uitgezet die over rustige wegen gaan. Een toegankelijk fietspad in de omgeving is het fietspad langs de Cher – Canal de Berry van Vallon-en-Sully naar Montluçon.

Als je liever op ongebaande wegen wilt rijden, dan kan dit prima met een mountainbike. De directe omgeving is heuvelachtig met soms korte, steile klimmen.  

WANDELEN

In de omgeving zijn volop mogelijkheden om te wandelen of hard te lopen. In de informatiemap zijn enkele routes in de omgeving van de camping te vinden.
De Grande Randonné 41 wandelroute van Tours naar de Puy de Dôme loopt langs de camping. Voor wie op zoek is naar een kortere wandeling, de monumentale Sainte-Agatha kapel ligt op ongeveer 1 km van de camping en biedt een mooi uitzicht over de omgeving. Bij helder weer is de Mont Blanc te zien.

GOLF

Op een kwartier rijden ligt Val du Cher. Deze 18 holes golfbaan is voor iedereen toegankelijk, ook zonder golf vaardigheidsbewijs (GVB). Op het terrein staat bovendien een prachtig chateau.

MIDDELEEUWSE STAD

Saint-Désiré ligt 25 minuten ten noorden van de middeleeuwse stad Montluçon. De oude stad ligt rondom het kasteel Château des Ducs de Bourbon en is een bezoek meer dan waard.   

KASTELEN

In de omgeving van de camping staan verschillende kastelen en forten, velen hiervan dateren nog uit de tijd van de heerschappij van de familie Bourbon, waarnaar de Bourbonnais is vernoemd. Niet ver van de camping vindt u Château de la Crête in Audes en Peufeilhoux in Vallon en Sully.

KLIMBOS

Op circa 20 minuten Le Passau ligt het Lac de Sidiailles. Hier is een activiteitenpark gevestigd met een klimbos, tyroliennes en Aquapark, ook zijn er waterfietsen te huur en is er een strandje aan het zwemmeer.

Maar er is nog veel meer te doen en te beleven…

Breng een bezoek aan het muziekmuseum in Montluçon, bezoek pretpark/dierentuin Le Pal, Wolvenpark Les Loups Chabrières, de rotsblokken van Les Pierres Jaumâtres, maar ook de kathedraal van Bourges is een bezoek meer dan waard. Er is nog veel meer te vinden in de informatiemap bij de receptie.

Facebook
Instagram